lauantai 27. helmikuuta 2016

Hopean kieputusta koruiksi

Tänä vuonna mahduin kuin mahduinkin mukaan kansalaisopiston hopeakurssille. Olin jo kauan ihaillut tyttöni kummisedän ja tämän äidin töitä, ihania punottuja hopeakoruja. Yhtään en tiennyt mitä odottaa, mutta nyt syyslukukauden jälkeen olen täysin koukussa.

Syksyn olen punonut vain hopeoitua kuparia, mutta eilen uskalsin vihdoin ottaa käsittelyyn hopealangan, kiitos kaverini joka halusi tilata minulta kaksi korua lahjaksi. Lopputuloksena octopus lace punotaa käyttäen kaulakoru ja rannekoru.


Kaksi reunimmaista vasemmalta octopus lace tekniikalla tehtyjä,
Oikealla omasta päästä keksitty bling bling kummitytölle.
Työvälineet korujen tekoon ovat yllättävän simppelit: hopealanka, porakone, eri kokoisia puikkoja, saha ja pihdit. Pihdit olisi ollut hyvä ostaa heti kunnolliset, itse pihinä immeisenä tietysti ostin vain halvimmat. Homma onnistuu, mutta olisi helpompaa pienemmillä ja sirommilla pihdeillä.

Joitain tarvittavia työvälineitä
Tämä harrastus on koukuttavaa ja paljon saa aikaa ja rahaakin palamaan, varsinkin jos tekee hopeasta. Mutta harjoitteluun hopeoitu kupari on erinomaista, huokeaa mutta silti kaunista.

Tässä koruja mitä olen syksyn aikana saanut aikaseksi.
Alla oleva kaunokainen menee 13 vee kummitytölle. Toiveissa oli bling blingiä ja vähän väriä, joten mukaan laitoin lasihelmiä. Tämä luomus ihan omasta päästä, vähän pinterestiä apuna käyttäen. Koru ei kuvassa näytä juuri miltään, mutta luonnossa säihkyy kauniisti.Tähän koruun tykästyin itse. Ensimmäinen yritelmä octopus lace korusta, joka meni hieman pieleen. En jaksanut purkaa, joten laitoin ketjuun ja lopputulos olikin tosi kaunis.


Pihdeille tekemäni työkalurulla kirpparilta löytyneistä nahkahousuista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti